Kaj storiti s psom v času dopusta?

Bliža se čas dopustov in ob tej priliki tudi čas za razmislek, kaj bomo storili s svojim štirinožnim prijateljem.

Sama jih najraje vzamem s seboj, sploh če se na pot odpravimo z avtom, res pa je, da moramo v tem primeru poskrbeti tudi za prenočišče, plaže in sprehajalne poti, kjer s pasjo prisotnostjo ne motimo ostalih. Vse to je v vrhuncu poletne sezone nekoliko težje…

Zgodi se, da je včasih pesjana lažje pustiti doma in če imamo srečo oz. dovolj »pasjo« družino ali prijatelje, nam ti lahko priskočijo na pomoč ter prevzamejo skrb za psa v času naše odsotnosti.

Žal pa takšnega varstva pogosto nimamo na voljo in v takšnih primerih lahko psa v času vaše odsotnosti zaupate kateremu od pasjih hotelov ali še raje komu, ki ponuja varstvo na domu. Takšna je tudi Pasja Hiša, Katja in Primož pa sta si vzela čas in namenila nekaj besed predstavitvi njune »pasje hiše«.

Kako izgleda pasji dan v kvalitetnem pasjem hotelu?

“Katja in Primož, kako izgleda kužkov dan v varstvu pri vama?” je vprašanje, ki se zastavi vsem skrbnim pasjim lastnikom preden oddajo svojega kužka v varstvo. In prav je tako! Psi so postali del družin, družinski člani in skrbi nas, kako se jim bo godilo, ko ne bomo skupaj.

Pasja hiša Bellevue

Ideja o premium varstvu psov se nama je porodila kmalu po prihodu najine prve psičke Bele. Bela je prav poseben kuža, presrečna da lahko čas preživlja v najini družbi. Vse lepo in prav, a vsakemu še tako predanemu skrbniku se zgodi, da kuža kdaj ne more vzeti seboj, pa naj gre za službeno pot ali dopust, največkrat se zalomi, ko moramo nekam z letalom.

Tako sva začela iskati komu lahko zaupava svojo “princesko” v varstvo. Hitro sva ugotovila, da bi bila prevelika obveznost za najine starše, saj si konec koncev niso oni kupili psa. Po ogledu nekaj pasjih hotelov v okolici sva sklenila, da jo tudi tam ne pustiva saj vendar nočeva, da preživi 10 dni zaprta v zunanjem pesjaku, tega pa ni vajena.

Tako sva se začela igrati z mislijo, da ljudem kot sva sama, ponudiva varstvo psov kot si ga želijo!

Psi, ki pridejo k nam v varstvo postanejo del družine, imajo 24/7 oskrbo, bivajo in spijo z nami v bivalnih prostorih, skupaj se odpravimo na izlete in se seveda tudi pocrkljamo! Ne pozabiva pa niti na red in disciplino. Večina lastnikov pravi, da kužki pridejo domov celo bolj pridni kot so odšli. Vsakemu lastniku in psu se individualno prilagodiva, saj nama je najpomembnejše, da je odsotnost lastnika za psa čim manj stresna.

In kaj pravzaprav počnemo tekom dneva?

Zjutraj se okrog 7h zbudimo, si pretegnemo tačke in ob umirjeni igri počakamo na naše vrtičkarje. To so psi, ki se nam vsakodnevno pridružijo v pasjem vrtcu, med tem ko so njihovi lastniki v službi. Pasji vrtec je še posebej idealen za pasje mladičke in vse aktivne kuže, ki težko zdržijo 8 ur sami.

Nato se odpravimo na dolg dopoldanski sprehod, kjer običajno prehodimo približno 5km (seveda aktivnosti prilagodimo potrebam posameznega gosta).

Večina kužkov si po sprehodu in zajtrku privošči malo lepotnega spanca, s tistimi, ki pa jim ostane še nekaj energije, pa se zabavamo z učenjem trikcev, utrjevanjem že znanega in vajami samokontrole.

Za vse, ki potrebujejo dodatno gibanje ali so alergični na travo, imamo na voljo tudi notranjo igralnico in tekalno stezo.

bivanje v pasjem hotelu

V času priprave kosila je počitka konec in še tako utrujene tačke se prebudijo ob prijetnih dišavah iz kuhinje. Po kosilu je znova na vrsti sprehod ali pa pripravimo nahrbtnike in se z avtom odpeljemo na izlet. Včasih ostane tudi nekaj časa za brezskrbno igro na ograjenem dvorišču, ki pa je vedno skrbno nadzorovana in le v družbi pridnih in socializiranih sovrstnikov.

Dan se hitro prevesi v večer in ob 20h se odpravimo na še zadnji sprehod pred spanjem. Tokrat se vsem mudi nazaj domov v Pasjo hišo, kjer že diši po slastni večerji; seveda za vsakega kuža posebej skrbno pripravljeni po njegovem okusu! Pa lahko noč in se vidimo jutri! 🙂

-Katja in Primož (Pasja Hiša)

Zaključna misel…

Upam da ste iz zgornje predstavitve uspeli razbrati, da se imajo psi v varstvih, kljub vaši odsotnosti, lahko prav lepo! Pred naslednjim dopustom se le dobro pozanimajte in preverite komu boste zaupali svojega pasjega prijatelja.

Hvala za vašo pozornost in ‘se beremo’ spet naslednji teden.

Pozdravček,

Tina

P.S. Se vam je zdela objava koristna in nujna še za koga? Naredite mu uslugo in delite ta zapis z njim