Inštruktorji

Tina Šolar

TINA

Mateja

MATEJA

Katja Podgoršek

KATJA


Tina Šolar

TINA ŠOLAR

 • Lastnica štirih psov, Mi, Vip, Boogie-ja in Toffee
 • Aktivna tekmovalka v agilityu, FCI ter Rally obedience
 • Inštruktorica male pasje šole in nadaljevalnih tečajev, rally & FCI obedience-a, agilitya ter Pasjih igralcev
 • Redna udeleženka seminarjev in izobraževanj s kinološkega področja

Kdo sem?

Sem Tina Šolar in psi so del mojega življenja že od same mladosti.

Resneje sem se v kinološke vode spustila pred dobrimi desetimi leti s prvim »zares mojim« psom, s katerim sva preizkusila vse mogoče kinološke discipline od razstav do reševanja in poslušnosti, na koncu pa se zaljubila v agility ter obedience.

O mojih psih

Trenutno sem lastnica štirih psov s katerimi rada kvalitetno preživljam prosti čas. So moji zvesti spremljevalci na vsakodnevnih sprehodih, pohajkovanjih po hribih, izletih in potovanjih. Svojo energijo sproščamo z učenjem različnih trikov, na treningih agilityja, FCI ter Rally Obedienca, občasno pa jim privoščim tudi sprostitev svojih ovčarskih nagonov na paši.

Zaradi ljubezni do športa in psov je agility zagotovo moja najljubša disciplina, kateri sem zvesta že celo desetletje. Trenutno aktivno tekmujem v najvišjem nivoju z dvema psičkama, s starejšim psom pa med veterani. Poleg tega naj omenim, da sem tekom agilitaške kariere imela priložnost tekmovati še s štirimi »sposojenimi« psi.

Kljub veliki ljubezni do agilityja, pa se trudim najti čas tudi za Rally in FCI Obedience. V Rally Obediencu tekmujem z Mi v razredu ROVI, z Makom v ROIII, najmlajša Vip pa je šele opravila izpit za ROI. Z vsemi tremi imam opravljen tudi BBh izpit.

In še nekaj naših rezultatov:

Rally Obedience:

 • Ice – 2. mesto na državnem prvenstvu 2009 (ROI)
 • Ice – 1. mesto na državnem prvenstvu 2010 (ROII)
 • Mi – 2. mesto na državnem prvenstvu 2010 (ROII)
 • Mi – 2. mesto na državnem prvenstvu 2011 (ROIII)
 • Mi – 2. mesto na državnem prvenstvu 2012 (ROIV)
 • Mak & Mi v letu 2012 prejela certifikat odličnosti
 • Mi – 3. mesto v državnem prvenstvu 2013 (ROIV)

Agility

 • Mak – dvakratni udeleženec Evropskega prvenstva
 • Vip – udeleženka Evropskega prvenstva 2015
 • Vip – 2. mestno ekipno na Svetovnem prvenstvu 2015
Inštruktorska kariera

Veselje do dela s psi me je kmalu popeljalo tudi v inštruktorske vode. V Kinološkem društvu Agility Ilirija v Ljubljani sem opravljala stažiranje pri Poloni Bonač in pričela z vodenjem tečajev malih šol ter agilityja.

Zaradi selitve na domač Gorenjski konec, pa sem s pomočjo še nekaj somišljenikov odprla Športno Kinološko društvo PASJI ŠOLAR, katerega sem kasneje nadomestila kot samostojna podjetnica.

»Igralski talent« psičke me je že kar nekaj let nazaj ponesel tudi za kamere, kjer sem se pod vodstvom Mie Zahariaš spoznala »pasji igralski svet«. Priložnost sem imela sodelovati na nekaj snemanjih reklamnih oglasov s svojimi psi, ter večkrat tudi pomagala pri vodenju drugih psov na setu. Občasno pomagam tudi pri vodenju tečajev za bodoče »pasje igralce« v Ljubljani, pod okriljem pasje šole Priden.si.

Izobrazba
 • Dipl. inž. kmetijstva – zootehnike
 • Znanje nadgrajujem še na Fakulteti za vede o zdravju – smer Dietetika
 • Pridobljena inštruktorska licenca pri KZS

Moja filozofija

Področje učenja in šolanja in pasje vzgoje se neprestano razvija in napreduje. Zato se trudim nenehno premikati meje poznanega, se učiti in nadgrajevati svoje znanje, ter le to prenašati naprej. Zavedam se, da je vsak pes (kljub isti pasmi, leglu, starosti, …) zgodba zase, zato izbiram in kombiniram različne metode oziroma pristope, ki najbolj ustrezajo posameznemu »človeško pasjemu« paru.

Do tečajnikov se trudim biti prilagodljiva, iznajdljiva in učinkovita, učenje in šolanje pa jim želim prikazati kot koristno in kar se da prijetno. Navdušiti jih želim nad aktivnim in konstruktivnim preživljanjem časa s psom, ki vodi do boljšega razumevanja, medsebojnega zaupanja in nezlomljive vezi med vodnikom in psom.

Tečajnikom želim preko razumevanja pasjih potreb in pravilne vzgoje omogočiti čim prijetnejše sobivanje. Takšna pot je običajno daljša in zahteva več potrpežljivosti, a daje boljše, trdnejše ter dolgotrajne rezultate, ki ne skrhajo odnosa med vodnikom in psom.


Mateja

MATEJA DOLEŽALEK

 • Lastnica dveh border collie-jev; Beepa in Lane
 • Članica KD Agility Ilirija in aktivna tekmovalka v agilityju
 • Inštruktorica male šole, nadaljevalnih tečajev in agilityja
 • Redna udeleženka seminarjev in izobraževanj s kinološkega področja, kot tudi stažiranja pod okriljem Tine

Kdo sem?

Sem vedno nasmejana dvojčica (tudi ko vodim tečaje v dežju in na minusu), ki ne prenese rutine, edina stalnica v mojem življenju pa je ljubezen do psov.

Do sedaj sem se uspešno upirala rutini in klasičnem delavniku, moj vsakdanjik pa se vrti okrog psov. Če ne treniram lastnih psov ali pa skupaj preživljamo kvaliteten čas v naravi, pa izobražujem mlade in tudi malo večje repke ter predvsem njihove lastnike. Kinološka disciplina, kateri namenjam največ časa, pa je že zadnjih devet let agility.

O mojih psih

Sem ponosna lastnica dveh energičnih border collie-jev, ki jima namenjam ves prosti čas in še več. Sta moji senci 24 ur na dan, sedem dni v tednu in moja neutrudna spremljevalca; ne zgolj na sprehodih, tečajih, pri vsakodnevnih opravilih, ampak tudi pri dežuranju v kopalnici.

Svojega prvega psa (tibetanskega terierja) sem dobila že pri 9-ih letih in roko na srce, za njegovo vzgojo nisem imela dovolj znanja, niti potrpljenja. Kar 10 let je bil moj zvesti spremljevalec in čeprav je bil njegov karakter izredno trmast, sem se ravno zaradi tega od njega veliko naučila. Z novim pridobljenim kinološkim znanjem sem se pred nakupom Beepa veliko bolj pozanimala o bodoči pasmi in njenih karakteristikah – tako je v moje življenje prišel moj sanjski pes. Vpeljal me je v svet agilityja, kot tudi canicrossa, mantrailinga, pasjih igralcev, rally obedienca, poslušnosti, pašnje ovac, pasjega fitnesa … Ker sem se popolnoma zaljubila v border collie-je in njihovo neumorno željo po delu z lastnikom, je v moje življenje leta 2018 prišla še psička Lane. Čeprav je predstavnica iste pasme in nečakinja mojega Beepka, se karakterno vseeno kar precej razlikujeta. Z njeno vzgojo in šolanjem sem še bolj izpopolnila svoje kinološko znanje ter se še bolj naučila prisluhniti in prilagoditi vsakemu posameznemu psu.

Z Beepom sva dosegla kar nekaj lepih rezultatov, vendar se je njegova agility kariera zaradi vsakoletnih poškodb (pre)kmalu zaključila:

 • udeležba na Evropskem prvenstvu 2015 in 2016,
 • osvojen naslov pokalnega prvaka Slovenije 2016,
 • prvak Lord of the Winter I, 2017,
 • opravljen izpit BBH, 2019,
 • snemanje reklam tekom let.

S psičko Lane šele dobro vstopava v agility svet, z že “upokojenim” Beepom pa se bova definitivno bolj resno preizkusila še v drugih kinoloških disciplinah, saj s svojimi psi rada kvalitetno preživljam čas.

Inštruktorska kariera

Moja kinološka pot se je začela že pri 9-ih letih, bolj resno pa sem se v “pasji” svet vpela, ko je leta 2012 v moje življenje vstopil Beep. Tekom let sem si nabrala raznorazne izkušnje, ki sem jih črpala iz različnih kinoloških disciplin, leta 2019 pa sem svoje znanje, pod okriljem Tine in Pasjega Šolarja, začela deliti tudi z drugimi. Konec leta 2019 sem z Beepom opravila BBH izpit, sedaj pa pogumno korakam proti uradni licenci inštruktorice, vzporedno pa si nabiram kilometrino z vodenjem tečajev.

Izobrazba
 • Magistra komunikologije
 • Opravljen BBH izpit

Moja filozofija

Svoje življenje in vsakdan sem popolnoma prilagodila psom – čeprav lahko nekateri to dojemajo kot obsedenost, sem sama na skoraj da 24-urno vpetost psov v moj vsakdanjik izredno ponosna. Spremljata me na tečajih, Beep me je občasno pospremil tudi na faks, velikokrat sem ju s seboj vzela tudi na delovno mesto. Življenja brez psov si ne predstavljam in zato je moja prioriteta, da svoje pse vzgojim v stabilne spremljevalce, ki me lahko spremljajo na vsakem koraku.

Slednjo mentaliteto rada predajam tudi svojim tečajnikom – življenje z lepo vzgojenim psom je izredno preprosto in izpopolnjujoče. Svoje znanje predajam na enostaven način, z obilo dobre volje, smeha in spodbudnih besed. Za vsa vprašanja in dodatne naloge sem z veseljem na voljo tudi po končanih tečajih, saj se učenje ne preneha na poligonu. Tečajnike želim naučiti kvalitetnega preživljanja časa s njihovim psom, kot tudi preprostih osnov, kot je na primer branje in razumevanje lastnega psa in zadovoljitev njihovih nagonov.


Katja Podgoršek

KATJA PODGORŠEK

 • Lastnica treh psičk: Alfa & DiDi – Švicarski beli ovčarki & LiLu – yorkshirska terierka
 • Aktivna tekmovalka v FCI obediencu
 • Inštruktorica male pasje šole ter FCI obedience-a
 • Redna udeleženka seminarjev in izobraževanj s kinološkega področja
 • vzrediteljica Švicarskih belih ovčarjev “vom Weissen Unterberg”

Kdo sem?

Moje ime je Katja in zase lahko rečem, da mi v življenju res ni nikoli dolgčas!

Sem mlada mamica, lastnica 3 psičk, pasja fotografinja, kinološka inštruktorica, solastnica podjetja Pasja Hiša, kjer z možem lastnikom kot sva sama nudiva premium varstvo psov in vzrediteljica Švicarskih belih ovčarjev “vom Weissen Unterberg”.

O mojih psih

Kuži me spremljajo že od zgodnjega otroštva. Dolgoletna želja po štirinožnem spremljevalcu se mi je izpolnila za 7. rojstni dan, ko je v moje življenje vstopil pudeljček Lumpi. Od tistega trenutka dalje sva postala nerazdružljiva priljatelja. Odgovornost, skrb za druge, spoštovanje, so vrednote, ki me jih je naučil in za to mu bom vedno hvaležna. 

Kmalu po “osamosvojitvi” se nama je z možem pridružila Švicarska bela ovčarka Bela. In prav ona je kriva, da sva se oba začela aktivno ukvarjati s kinologijo. Že takoj ob njenem prihodu smo začeli z aktivnim šolanjem, sledili so prvi opravljeni izpiti (BBH, RO1, FCI OB1) in šolanje po programi delovnih službenih psov ter opravljen izpit IPO VO, IPO1, sledarski izpit IPO FPr3. 

Prav Bela in njen karakter in zdravje sta kriva, da sva se pobližje spoznala tudi z vzrejo. Sva lastnika psarne vom Weissen Unterberg, ker pa so najini kuži del najine družine in družinski člani, kvalitetno in skrbno premišljene kombinacije pa daleč pred kvantiteto, imamo legla le občasno.

Opravljeni kinološki izpiti:

In še nekaj naših rezultatov:

 • poslušnost: B-BH
 • FCI posluštnost: FCI OB1
 • IPO/IGP: IPO1, IGP2, IGP3
 • sledenje: IPO FH3

In še nekaj naših rezultatov:

 • Quant – 1. mesto IGP1, 15.Junij 2019
 • LiLu – 3.mesto BBH, 30. Junij 2018
 • Alfa – 1.mesto OB1, FCI Obedience competition Corno di Rosazzo, IT, 10. Marec 2018 
 • Alfa – 2.mesto OB1, FCI Obedience competition Prague, CZ, 21. Januar 2018 
 • Alfa – 3.mesto OB1 Hundeschule ÖGV St. Andrä, 23. Julij 2016
 • Bela – 2.mesto BBH, 9. July 2016
 • Bela – 4.mesto OB1 Hundeschule ÖGV St. Andrä, 23. July 2016
 • Bela – 3.mesto in BBH, 5. July 2014
 • Bela – Slovenian Champion
 • Quant – Slovenian Junior Champion
Inštruktorska kariera

S poučevanjem in predajanjem svojega znanja sem se prvič srečala v svetu tenisa, kjer sem poleg aktivne tekmovalne kariere s 16 leti postala še teniška trenerka za najmlajše. 

Licenco Kinološke zveze Slovenije sem pridobila v letu 2016 in od takrat dalje aktivno sodelujem v programih vzgoje in šolanja psov v Pasjem Šolarju ter Kinološkem društvu Ovčar.

Izobrazba
 • Diplomirana organizatorka
 • Pridobljena inštruktorska licenca pri KZS

Moja filozofija

Učenje novih stvari mi je v izziv, dolgčas pa najhujša stvar, ki se mi lahko zgodi. Zato se redno udeležujem novih izobraževanj in seminarjev v Sloveniji in tujini. Svoje znanje rada preizkušam na državnih in mednarodnih tekmovanjih poslušnosti in sledenja.

Vsak kuža je zgodba zase in želim si najti poti in pristope, ki mu bodo najbolj ustrezali. Hkrati pa rada dokažem, da je tudi tisto kar je za mnoge nemogoče, z veliko dobre volje, vztrajnostjo in delom dosegljivo. 

Pri predajanju svojega znanja tečajnikom si želim učenje in vzgojo psov prikazati na čim bolj preprost, zanimiv in zabaven način, da med procesom šolanja uživata tako pes in lastnik. 

Želim si, da bi vsak lastnik s svojim psom razvil lep odnos in kuža vzgojil do te mere, da mu bo preživljanje časa z njim v veselje in ne v breme.